top of page

Vinbesøg på Castello di Grumello


Castello di Grumello ligger ca. 20 kilometer udenfor Bergamo med udsigt til landsbyen Grumello del Monte og sine vinmarker. Det er beliggende i hjertet af Valcalepio regionen i bakkerne mellem Bergamo og Iseo-søen .Oprindelsen af slottet går tilbage til middelalderen.

Det er sandsynligvis bygget i omkring 1000 som en militær forpost med et observationstårn i en strategisk placeret placering til forsvar og til beskyttelse af de lokale landsbyboere. Dengang lokalsamfundet blev ledet af konsuler.

I begyndelsen af ​​1300-tallet, var slotte ejet af kardinal Guglielmo Longo , der var blevet valgt til cardinal af pave Celestino V.

I 1400-tallet blev slottet igen fanget i kampen mellem hertugerne af Milano og Republikken Venedig. Det blev oprindeligt erobret af Pandolfo Malatesta , general direktør for hertugen af ​​Milano, Gian Galeazzo Visconti. Så ligesom resten af ​​området Bergamo, kom under kontrol af Republikken Venedig.

Hvad er der tilbage i dag af den oprindelige middelalder borg er tårnet bag porten , riddersalen og kælderen. Slottet blev omdannet til en adelig bopæl i det 18. århundrede. Mange adelsslægter har ejet ejendommen iløbet af de sidste tre århundreder.

1953 blev slottet og sine vinmarker solgt til Reschigna Kettlitz familie i Milano. Castello di Grumello ligger i hjertet af bjergene i Bergamo området Valcalepio mellem Bergamo og Iseo-søen .Det er en gård på omkring 37 ha, heraf 20 specialiserede vinmarker, der alle ligger på en bakke kaldet " Bakken på Golgata ".Jordbunden er ler, kalksten for foden af ​​bakken og med det perfekte mikroklima er området ideelt egnet til dyrkning af vinstokke..

Selskabet ledes i dag af tredje generation af familien Reschigna Kettlitz i Milano, der erhvervede ejendommen i 1953. Nu har datteren Cristina Kettlitz overtaget stafetten , og med fornyet energi og dynamik.

Virksomheden fokuserer på kvaliteten og ægtheden af ​​sine vine .Castello di Grumello er meget opmærksomme på de miljømæssige aspekter af jordens frugtbarhed og balance baseret på organiske stoffer , for at fremme en harmonisk udvikling af anlægget og druer.

Castello di Grumello

Via Fosse 11

24064 Grumello del Monte BG, Italien

+39 348 30 36 243


Andre sider du vil synes om:
bottom of page